Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Kávová roláda

Kávová roláda
  • 60 minut
  • 12 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Je nadýchaná, plná krému a lehká jako obláček. Dokonalá roláda.

Postup:

1Ve vodní páře ušlehejte vejce a cukr krupici, dokud směs není dostatečně hustá. Směs odstavte a za stálého míchání přidejte hladkou mouku, 2 lžičky mleté kávy a horkou vodu.

2Promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 8–10 minut v předehřáté troubě na 220°C. Upečené těsto přendejte na nový list pečicího papíru a původní sloupněte.

3Těsto i s pečicím papírem pevně srolujte, zabalte do utěrky a nechte chladnout. Mléko s hrubou moukou přiveďte k varu a nechte vychladnout. Máslo utřete s cukrem moučkou a 3 lžičkami mleté kávy. Opatrně přimíchejte vychladlou kašičku a mixerem na nejnižší rychlosti důkladně rozšlehejte. Těsto rozbalte a potřete vrstvou jahodové marmelády a kávového krému. Opět srolujte a dejte na talíř.

Mohlo by Vás zaujmout