Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Houbové rizoto

Houbové rizoto
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

2 ×

Postup:

1Sušené hříbky dejte do misky, zalijte 200 ml vařící vody a nechte cca 20 minut namáčet. Slijte vodu ve které se namáčely, tu si ponechte na později a houby nakrájejte na kousky.

2V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte pokrájenou cibuli. Až zesklovatí přidejte pokrájený stroužek česneku, opékejte, až se česnek rozvoní. Přidejte pokrájené žampiony, opékejte 3 – 4 minuty, přidejte pokrájené sušené houby a ještě chvíli opékejte.

3Přidejte Arborio rýži, opékejte a až se začne chytat ke dnu přilijte vodu z namáčených hub a jednu naběračku připraveného vývaru. Zamíchejte a až se tekutina vstřebá, přilijte další a postup opakujte. Bude to trvá přibližně 15 – 20 minut.

4Až bude rýže měkká, nasypte strouhaný parmezán, čerstvě mletý pepř, petržel, nechte chvilku odpočinout a podávejte.

Mohlo by Vás zaujmout