Rohlik.cz

Hovězí po burgundsku se žampiony

Hovězí po burgundsku se žampiony
  • 150 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Postup:

1Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a nechte ho takto naložené přes noc v lednici.

2V hrnci na oleji orestujte cibuli, slaninu, pokrájený česnek společně s naloženým hovězím masem. Až se maso zatáhne, přidejte protlak, chvilku opékejte a pak zalijte připraveným hovězím vývarem, tak, aby bylo maso ponořené z 3/4, přiklopte pokličkou a za mírného míchání duste.

3Až bude maso poloměkké, přidejte nakrájenou mrkev, červené víno, tymián, promíchejte a nechte dusit do měkka.

4Mezitím si na másle orestujte nakrájené žampiony. Až bude maso měkké, přidejte orestované žampiony do hrnce a zahustěte na požadovanou konzistenci jíškou a dochuťte solí. Podávejte s chlebem, domácími kroketami nebo světlým pečivem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.