Rohlik.cz

Celozrnné špaldové perníčky

Celozrnné špaldové perníčky
  • Lucie
  • 50 minut
  • 30 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Nechcete péct z obyčejné mouky a raději zkusit zdravější verzi cukroví?

Postup:

1Troubu předehřejte na 170 stupňů. Ve velké míse smíchejte špaldovou mouku s perníkovým kořením, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a kokosovým cukrem.

2Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej a prošlehejte jej s melasou mandlovým máslem a mlékem. Tekutou směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tužší těsto.

3Zabalte ho do potravinové fólie a dáme zhruba na hodinu odpočívat do lednice. Poté rozválejte na pomoučněné podložce a vykrajujte libovolné tvary.

4Pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut a po vytažení potírejte kokosovým olejem. Skladujte v chladnu.

5Recept pro nás připravila Lucie z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.