Rohlik.cz

Vánočka s kardamonem

Vánočka s kardamonem

0 ×

Severská obměna klasické vánočky vás překvapí.

Postup:

1Z 1 lžíce krupicového cukru, droždí a mléka nechte vzejít kvásek. Do mísy kuchyňského robotu dejte mouku, sůl a kardamon, a dobře promíchejte.

2Přidejte kvásek, vejce a hnětací metlou dobře promíchejte. Nechte běžet a postupně přidávejte máslo, až se zcela zapracuje. Nakonec přidejte smetanu.

3Vypracujte vláčné těsto, do kterého nakonec vmíchejte rozinky, pokud je použijte. Nechte vykynout cca 2 – 3 hodiny na teplém místě.

4Jakmile jste připraveni vánočku péct, předehřejte troubu na 175 °C a plech vyložte pečícím papírem. Z vykynutého těsta si připravte 3 stejně velké díly a upleťte z nich klasický cop.

5Pomazejte vajíčkem rozmíchaným s 1 lžící vody a posypejte cukrem krystal, případně krájenými mandlemi.

6Nechte na plechu ještě cca 30 minut kynout a potom upečte v předehřáté troubě, cca 30 minut nebo dozlatova. Před krájením nechte vychladnout.

7O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.