Rohlik.cz

Kořeněné linecké

Kořeněné linecké

0 ×

Jestli vás klasické linecké moc nebaví, tuhle kořeněnou variantu určitě vyzkoušejte.

Postup:

1Ve středně velké míse smíchejte mouku a prášek do pečiva, odložte. V klasickém mixeru rozmixujte najemno mandle, moučkový cukr, sůl a dýňové koření. (jen pozor, aby směs nebyla vlhká).

2Směs přendejte do mísy kuchyňského robotu a přidejte máslo a krupicový cukr. Promíchejte až bude směs připomínat hrubou krupici. Přidejte vanilkový extrakt a vejce. Promíchejte.

3Snižte rychlost na nižší stupeň a pomalu přidávejte mouku, dokud se všechny suroviny nespojí. Těsto bude měkké, ale musí být kompaktní. Můžete zpracovat i rukama na vále.

4Hotové těsto rozdělte na 2 díly, které zabalte do fólie a dejte vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice. Jakmile jste připraveni péct, troubu předehřejte na 190 °C a pečící plechy vyložte pečícím papírem.

5První díl těsta rozválejte na placku cca 3 – 5 mm vysokou, ze které vykrajujte vykrajovátky různé tvary. Dávejt je na plech cca 2 cm od sebe a pečete cca 8 – 10 minut nebo lehce dozlatova.

6Postupujte stejně se zbytkem těsta. Nechte vychladnout a potom slepujte pomazánkou z originálních karamelových sušenek Lotus. Posypejte moučkovým cukrem. Uchovávejte v uzavřené nádobě v chladu.

7Recept nám poskytla Jarka z blogu Chutě světa

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.