Rohlik.cz

Vánoční tiramisu cheesecake

Vánoční tiramisu cheesecake

0 ×

Udělejte z něj novou vánoční tradici. Korpus je ze sušenek Lotus a krém z mascarpone.

Postup:

1Troubu předehřejte 175°C a nádobu (např. hrnec) s vodou umístěte na dno trouby. Smíchejte rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem a směs vtlačte na dno dortové formy vel. 22 cm. Odložte stranou.

2Ve velké míse nebo v kuchyňském robotu (nebo ručním šlehačem) vyšlehejte dohladka smetanový sýr, mascarpone a cukr. Ve skleničce smíchejte kávový likér, Baileys a instantní kávu, přidejte do sýrové směsi.

3Vmíchejte vejce, jedno po druhé, vždy pomalu a jemně prošlehejte, vmíchejte mouku. Míchejte pomalu, až se všechny suroviny spojí. Pokud je směs příliš hustá, přidejte smetanu ke šlehání, ale vždy jen po jedné lžíci. Směs nepřeslehejte!

4Směs nalijte na sušenky a pečeme v předehřáté troubě cca 40 až 45 minut. Potom vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte dort vychladnout v troubě po bude 20 minut.

5Vyndejte z trouby a nechte vychladnout při pokojové teplotě., nakonec přes noc v lednici. Před podáváním ozdobte kakaem. Pokud byste dělali hvězdičky, nejdříve cheesecake posypejte moučkovým cukrem, potom kakaem. Krájejte ostrým nožem, který před každým řezem vždy namočte do horké vody a řádně osušte.

6Recept nám poskytla Jarka z blogu „Chutě světa“: http://www.chute-sveta.cz/…-cheesecake/.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.