Rohlik.cz

Batátové hranolky s granátovým kečupem

Batátové hranolky s granátovým kečupem
  • Linda
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Jsou jiné a budou vás hodně bavit!

Postup:

1Granátové jablíčko rozpůlte na čtvrtky a vyloupejte zrníčka. Společně s nakrájenou šalotkou, česnekem a octem ho rozmixujte co nejvíce najemno. Směs přelijete do rendlíčku, smíchejte s rajčatovým pyré a nechte 10 minut probublávat.

2Jakmile směs trochu zhoustne, doslaďte ji cukrem a dokořeňte. Nakonec ji přes jemné sítko propasírujte, nechte úplně vychladnout a v uzavíratelné sklenici šoupněte do lednice.

3Batáty pořádně vydrhněte, zbavte bubáků a nakrájejte na hranolky o tloušťce 0,5 centimetru. Pekáček vyložte pečicím papírem a brambory v něm promíchejte s olejem a kořením. Pečte v předem předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut dozlatova a dokřupava.

4Recept nám poskytla Linda z blogu !A co teda jíš?":http://www.acotedajis.cz/…vym-kecupem/

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.