Rohlik.cz

Zeleninový vývar s mrkvovými knedlíčky

Zeleninový vývar s mrkvovými knedlíčky

1 ×

Zahřeje, zasytí a dětem chutná. Udělejte jí trochu více do zásoby.

Postup:

1Očistěte všechnu zeleninu a umyjte ji. Dejte do většího hrnce, přidejte koření a lehce osolte. Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené a voda sahala zhruba 3 cm nad zeleninu. Vařte zhruba 40 minut.

22 další mrkve určené na knedlíčky dejte do vývaru vařit jen na 15 minut. Po uvaření vývaru vytáhněte všechnu mrkev ven, rozmixujte ji a přidejte krupici, strouhanku, vejce, špetku soli a pepře a vypracujte lehce lepkavé ale konzistentní těsto.

3Zbylou zeleninu a koření z vývaru vytáhněte (můžete si ji do vývaru pokrájet). Vytvarujte knedlíčky (při tvarování si namáčejte ruce do vody, pak se vám těsto nebude tolik lepit na ruce) a dejte je uvařit do vývaru – jakmile vyplavou, jsou hotové.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.