Rohlik.cz

Dýňové cookies s čokoládou

Dýňové cookies s čokoládou

0 ×

Křehké, voňavé a s čokoládou. Zamilují si je děti i vy.

Postup:

1Ve středně velké míse smíchejte a metlou lehce vyšlehejte máslo s cukry, vanilkou a dýňovým pyré. Ve druhé míse smíchejte suché suroviny, tedy mouku, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu, přidejte koření. Dobře promíchejte.

2Mokré suroviny nalijte do suchých a dobře promíchejte, až se zcela propojí. Vařečkou nebo stěrkou vmíchejte cca 120 g nasekané čokolády a dobře promíchejte. Těsto nechte vychladit v lednici, alespoň 30 minut, max. 3 dny. Vychlazení je nutné!

3Pak těsto vyndejte z lednice a nechte ho při pokojové teplotě stát 10 minut. Troubu předehřejete na 175° C a pečící plechy vyložte pečícím papírem. Směs nabírejte a dávkujte polévkovou lžící (1 cookie = cca 1.5 až 2 lžíce těsta, cca 35 – 40 g) a lehce z něho vytvarujte kouli velikosti cca 3 – 4 cm. Navrch koule nyvrstvěte posekanou čokoládu, kterou do těsta velmi lehce zatlačte.

4Pečte v předehřáté troubě cca 11 – 12 minut. Cookies budou vypadat, že jsou nedopečené, ale to je právě to, co z nich dělá měkké cookies. Cookies nechte vychladnout na plechu, cca 5 – 10 minut dokud neztuhnou a bude s nimi možná manipulace. Uchovávejte v uzavřené nádobě.

5Recept nám poskytla Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.