Rohlik.cz

Kaštanové rizoto

Kaštanové rizoto
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Milujete chuť pečených kaštanů? Tak to si možná oblíbíte i tohle krémové rizoto.

Postup:

1Namočte špaldu do studené vody a sušené houby do teplé na asi 20 minut. Sceďte špaldu, vodu z hub také slijte a dejte na stranu. Na pánvi zahřejte olivový olej a rychle osmahněte lístky šalvěje. Vyndejte je a olej dejte stranou.

2Následně v něm orestujte šalotku, dokud nezprůhlední. Přidejte nasekaný česnek, zamíchejte, přisypte špaldu a promíchejte s olejem. Vlijte bílé víno a míchejte, dokud se neodpaří.

3Přilijte ¼ vývaru a míchejte, až se tekutina vsákne. Poté přidejte ½ zbývajícího vývaru a opakujte stejný proces. Nakonec přimíchejte zbývající vývar, dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném ohni, dokud není špalda měkká a většina tekutiny absorbována.

4Vmíchejte kaštany, šalvěj a ¾ nastrouhaného parmezánu, zbytkem posypte pokrm a servírujte.

5Recept nám poskytl Titbit.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.