Rohlik.cz

Špagety s dýňovou omáčkou

Špagety s dýňovou omáčkou
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Podzimní krémové těstoviny s dýní a bylinkami.

Postup:

1Těstoviny uvařte al dente ve vroucí osolené vodě. Poté je sceďte a zakápněte olivovým olejem.

2Mezitím si oloupejte dýni, rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte na kostky. Cibuli si nakrájejte najemno, česnek a bylinky nasekejte. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli.

3Až zesklovatí, přidejte šalvěj, tymián a česnek. Jakmile se bylinky rozvoní, vsypte dýni, míchejte a chvíli opékejte. Snižte plamen, zalijte horkým vývarem nebo bujonem s vroucí vodou. Vařte pár minut do změknutí dýně.

4Uvařenou dýni sceďte nebo použijte děrovanou naběračku. Přendejte ji do mixéru a rozmixujte do krému. Dosolte, opepřete a zjemněte mlékem na konzistenci hladké omáčky.

5Nakonec si na suché pánvi osmahněte dokřupava kostičky slaniny. Pokud pustí hodně tuku, přesuňte slaninu na papírový ubrousek a nechte odsát přebytečný tuk. Omáčku promíchejte s těstovinami. Rozdělte na talíře a posypte slaninou. Navrch můžete přidat navíc strouhaný parmezán.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.