Rohlik.cz

Zeleninové Pickles

Zeleninové Pickles
  • 20 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Kvašená zelenina je zdravá a plná vitamínů. Naordinujte si jí jako prevenci.

Postup:

1Na kvašení zeleniny budete potřebovat velkou kvasící nádobu nebo kvašák. Zeleninu navrstvěte do nádoby a přikryjte talířem, který zatěžkejte nádobou s vodou nebo pytlem s pískem, apod.

2Základní recept na pickles: Na 1 kg zeleniny přidejte 1 lžičku soli, kmín nebo hořčičná semínka dle chuti, trocha strouhaného křenu.

3Zelí, ředkvičky, nakrájejte na plátky. Okurky nechte klidně celé. Můžete použít i mrkev nebo květák, brokolici na růžičky. Papriky na proužky, dokonce cuketu, petržel nebo rajčata. K okurkám můžete přidat pálivou papričku a kopr. K zelí zase cibuli a mrkev. Je to na vaší fantazii.

4Uzavřenou kvasící nádobu nechte 3 až 5 dní kvasit při pokojové teplotě. jakmile je zelenina zkvašená a vypustila hodně šťávy, rozdělte ji do menších uzavíratelných sklenic. Případně ji dolijte převařenou osolenou (vychladlou) vodou, je potřeba, aby zelenina byla schovaná. Dobře uzavřete a uchovávejte v lednici. Díky snížení teploty se zastaví další kvašení. V lednici pickles vydrží až tři měsíce.

5Tip: Pickles jako prevence stačí už 2 lžíce denně. Přidejte si je k masu, na chleba, nebo do salátu či pomazánek.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.