Rohlik.cz

Voňavá dýně na páře s fazolkami a černou rýží

Voňavá dýně na páře s fazolkami a černou rýží
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1Černou rýži propláchněte, zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte dusit do změknutí. Ve větším hrnci na oleji osmahněte nasekanou šalotku, česnek, zázvor, koriandr a chilli papričku. Zalijte vodou a nechte jemně probublávat.

2Dýni nakrájejte na dvoucentimetrové kousky a přendáme do pařáku, který umístěte nad bublající hrnec. Po deseti minutách (dýně by měla být poloměkká), přidejte do pařáku pokrájené fazolky a nechte dusit dalších deset minut.

3Jakmile je zelenina uvařená doměkka, pařák sundejte z hrnce a vývar dochuťte kořením garam masala, citronovou šťávou a zahustěte protlakem. Do takto připravené omáčky nakonec přihoďte dýni s fazolkami a jemně promíchejte. Servírujte s černou rýží, čerstvě nasekaným zázvorem a koriandrem.

4Recepty nám poskytl Titbit ve spolupráci s Lindou z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.