Rohlik.cz

Jablkovo-dýňové chutney bez cukru

Jablkovo-dýňové chutney bez cukru
  • 45 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1V hrnci nechte rozpálit olej, na kterém osmahněte šalotku, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidejte vyloupaná zrníčka kardamomu a ostatní koření. Oheň trochu stáhněte a směs nechte jen krátce zavonět, aby se nepřipálila.

2Do hrnce nakonec vhoďte i na centimetrové kostičky nakrájenou dýni s jablkem (díky němu bude chutney dost sladké i bez přidaného cukru). Podlijte vodou, přiklopte pokličkou a nechte dusit. Cílem je, aby se jablíčka rozvařila a vytvořila základ. Dýně by měla naopak zůstat v rozpoznatelně kostičkové podobě.

3Hotovou směs nakonec dolaďte octem, případně dalším kořením. Nechte pořádně vychladnout, přendejte do uzavíratelných skleniček a uložte do lednice. Tam by mělo chutney vydržet minimálně týden, během kterého s ním dochucujte například rýži, pečenou zeleninu či tofu.

4Recepty nám poskytl Titbit ve spolupráci s Lindou z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.