Rohlik.cz

Bezlepková pečená jablíčka

Bezlepková pečená jablíčka
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Postup:

1Z jablíček odřízněte vrchní část a lžičkou opatrně vydlabejte. Z vydlabané dužiny odstraňte jádřinec a zbytek nakrájejte nadrobno.

2V rendlíku rozehřejte margarín, přihoďte jablíčka, nasekané datle, skořici a citronovou šťávu. Podlijte několika lžícemi vody a nechte pod pokličkou dusit do změknutí. Datle se ve finále krásně roztečou a dodají směsi karamelový nádech.

3Na drobenku stačí všechny ingredience naházet do větší misky spolu s nasekanými datlemi a ručně promíchat. Pokud by byla drobenka příliš mastná nebo suchá, přidejte buď mouku, anebo margarín.

4Vydlabaná jablíčka naplňte skořicovou směsí a posypte větším než malým množstvím drobenky. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova, tedy přibližně 15 minut. Teplá pečená jablíčka jsou výborná k snídani, ale obstojí i jako podzimní dezert.

5Recepty nám poskytl Titbit ve spolupráci s Lindou z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.