Rohlik.cz

Perlička s houbovým ragů a rýží

Perlička s houbovým ragů a rýží
  • 90 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Perlička chutná po divočině a má naprosto delikátní chuť.

Postup:

1Perličku omyjte, usušte. Prosolte a opepřete ze všech stran i zevnitř. Do vnitřní dutiny vložte snítky tymiánu a stroužky česneku. pečte 1,5 v předehřáté troubě na 170°C dozlatova. Perličku během pečení polévejte výpekem, aby měla křupavější kůrku.

2Před dopečením si připravte ragů a rýži. V hrnci osmahněte na másle nasekaný česnek, jakmile se rozvoní, zasypte rýží, podlijte vínem a nechte zredukovat. Poté zalijte vývarem nebo vodou, osolte, snižte plamen a uvařte ji doměkka.

3Na ragů si pokrájejte nadrobno cibuli. Slaninu na kostičky opražte v pánvi, do výpeku přidejte cibuli a smažte, až zesklovatí. Pokud bude potřeba, přilijte olej. Přidejte pokrájené houby a minutu opékejte. Poprašte lžící mouky, zamíchejte, zalijte 200 ml vývaru, osolte, opepřete a poprašte tymiánem. Povařte cca 15 minut do zhoustnutí.

4Hotovou perličku naporcujte a podávejte s kopečkem rýže a hub.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.