Rohlik.cz

Konfitovaná křepelka s bramborovým pyré

Konfitovaná křepelka s bramborovým pyré
  • 180 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Díky konfitování zůstane křepelka šťavnatá a .plná chuti

Postup:

1Křepelky osolte ze všech stran a vložte do pekáčku prsíčky dolů, zalijte rozpuštěným sádlem, dolijte vodou a přiklopte pokličkou. Dejte péct do předehřáté trouby na 120°C až 140°C. Nechte konfitovat v tuku a ve vlastní šťávě, která se během pečení uvolní.

2Po hodině a půl křepelky obraťte a vraťte zpátky do trouby na další hodinu a půl. Díky pomalému pečení v tuku budou křepelky šťavnaté a perfektně ochucené. Zkuste vidličkou, zda je maso křehké.

3Oloupané brambory pokrájejte na čtvrtky, dejte vařit do vroucí osolené vody do změknutí. Poté sceďte, rozšťouchejte společně s máslem a dolijte ohřátým mlékem. Umíchejte na hladké pyré. Dochuťte solí a jemně nasekanou pažitkou.

4Nakonec můžete k pokrmu připravit baby kukuřici. V pánvi rozpusťte máslo, smažte na něm klasy ze všech stran dozlatova. podlijte trochu vody a nechte vstřebat. podávejte společně s kaší a konfitovanou křepelkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.