Rohlik.cz

Glazovaná křepelka s kaší

Glazovaná křepelka s kaší
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Křepelku s křupavou kůrkou a jemným masem uvnitř si zamilujete.

Postup:

1Brambory omyjte, oloupejte a pokrájejte na čtvrtky. Přendejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte do změknutí. Uvařené brambory sceďte, rozmačkejte mačkadlem, přidejte 2 lžíce másla, zalijte ohřátým mlékem nebo smetanou a umíchejte do hladké kaše. Ochutnejte a případně dle chuti dosolte. Kaši udržujte v teple a posťte se mezitím do křepelek.

2Křepelku nožem nebo kuchyňskými nůžkami nařízněte přes hrudník a rozevřete. Osolte a opepřete je ze všech stran. Pomažte olivovým olejem. V horké nepřilnavé pánvi křepelky zprudka osmahněte kůží dolů cca 8 minut. Poté je obraťte a smažte další 2 až 3 minuty z druhé strany.

3Do výpeku přidejte pokrájenou slaninu, nechte vypražit, přisypte cukr, zakápněte worchesterem, stáhněte plamen a nechte ho pozvolna rozpustit. Přidejte do pánve máslo, pokrájenou chilli papričku a umíchejte, než se ze směsi začne tvořit glazura. Pokud bude omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody.

4Křepelky vraťte do pánve a ještě 5 minut dohřívejte. Polévejte je mezitím omáčkou. Servírujte je s kaší. Pospat je můžete navrch nasekanou petrželí.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.