Rohlik.cz

Bezlepkový švestkový koláč s drobenkou

Bezlepkový švestkový koláč s drobenkou
  • 100 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1Smíchejte všechny ingredience – s výjimkou másla. Přidejte máslo na malé kousky. Prohnětejte dlaní ruky, aby vzniklo homogenní těsto. Těsto nechte odležet 30 minut zabalené ve fólii.

2Předehřejte troubu na 200°C (horní / spodní ohřev). Mezitím umyjte švestky, odstraňte pecky a nakrájejte na čtvrtky. Připravte si žmolenku.

3Vymažte formu tukem. Vyválejte těsto a vložte do formy. Poklaďte švestky, vnitřky směrem vzhůru. Posypte skořicovým cukrem a na konec žmolenkou.

4Pečte 35 minut v dolní třetině, dokud žmolenka nezačne hnědnout.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.