Rohlik.cz

Dýňové noky

Dýňové noky
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Asi by vás to ani nenapadlo, ale dýně doladí i takové oblíbené noky.

Postup:

1Dýni nejprve rozřízněte, zbavte semen, nakrájejte na kousky a pečte v troubě doměkka. Pak ji mačkadlem na brambory v míse rozmačkejte. Přidejte vejce, mouku, muškátový oříšek a strouhaný parmazán. Umíchejte do těsta. Pokud se bude na prsty příliš lepit, přisypte trochu mouky. Těsto by nemělo být úplně husté, jinak budou noky po uvaření tvrdé.

2Z těsta vytvarujte válečky, ty pokrájejte na menší špalíčky a každý promáčkněte vidličkou. Takto připravené noky dejte vařit do vroucí osolené vody. jakmile vyplavou na povrch, sceďte je a nechte okapat přebytečnou vodu.

3Na pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte lístky šalvěje a nechte rozvonět. Noky rozdělte na talíře, zalijte rozpuštěným máslem a podávejte.

4Tip: Posypejte je nakonec strouhaným parmazánem. Skvělé budou i s kopečkem mascarpone nebo kozího sýra. pro chlapskou verzi přidejte osmahnutou klobásu s jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.