Rohlik.cz

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

0 ×

Dýně se hodí i do sladkých dezertů, stačí ji dochutit správným kořením.

Postup:

1Předehřejete troubu na 180°C. Smíchejte rozemleté perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a 1/4 lžičky zázvoru. Směs vtlačte do dortové formy vel. 20 cm, a to nejen na dno, ale i do stran.

2Dýňové pyré připravíte jednoduše. Dýni zbavte semínek a nakrájejte na měsíčky, upečte ji v troubě doměkka a poté rozmixujte potřebné množství na hladké pyré.

3Pečete v předehřáté troubě cca 5 minut, nechte vychladnout. V kuchyňském robotu (nebo ručním mixeru) vyšlehejte tvaroh dohladka. Postupně vmíchejte – v následujícím pořadí – cukr, pyré, vanilku a koření.

4Směs nalijte do vychladnutého korpusu. Pečte při 180°C cca 60 – 70 minut. Nechte vychladit při pokojové teplotě a následně vychlaďte v lednici, ideálně přes noc. Podávejte vychlazené, polité např. karamelovým sirupem.

5O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.