Rohlik.cz

Domácí tortilla s krůtím masem zeleninou

Domácí tortilla s krůtím masem zeleninou

0 ×

Lehká křupavá tortilla nikdy neomrzí. Obzvlášť, když je v ní ukrytá vynikající náplň. K této lahůdce si můžete dopřát různé dipy a omáčky. Tím pozvednete vaši večeři k dokonalosti.

Postup:

1V misce smíchejte suroviny na palačinku. Pánev (o průměru cca 27 cm) potřete slabě olejem a rozehřejte. Poté na ní nalijte těsto a rozlévejte jej až do krajů. Pozvolna opékejte a obracejte. Když je palačinka upečená, odložte ji na talíř a předehřejte troubu na 220 °C. Nemáte-li na přípravu mnoho času, použijte již hotovou pšeničnou tortillu.

2Krůtí maso nakrájejte na drobné kostičky (asi 0,5 cm) a v misce smíchejte s římským kmínem a olejem. Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak papriku.

3Rozehřejte pánev, na níž vložte maso. Jakmile se zatáhne, lehce posolte a přimíchejte cibuli. Cibuli necháte zesklovatět. Přidejte papriku, nasekanou petrželku a pepř. Asi minutu promíchávejte, poté odstavte. Nakonec smíchejte směs s nastrouhaným sýrem. Palačinku naplňte směsí, složte do balíčku.

4Vložíme na plech a dejte na 5 minut zapéct do trouby.

5Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.