Rohlik.cz

Špagety se slávkami

Špagety se slávkami
  • 20 minut
  • 3 porce
  • Středně těžký

0 ×

Dokonalé jídlo, díky kterému si připomenete dovolenou v Itálii.

Postup:

1Nejdříve se posťte do čištění slávek, Vytřiďte ty poškozené. Propláchněte je studenou vodou, pokud byly pootevřené, měly by se samy od sebe zavřít, Ty které se nezavřou, vyřaďte.

2Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek rozmáčkněte a nasekejte nožem. Osmahněte cibuli na olivovém oleji, až zesklovatí, přidejte česnek a nechte rozvonět. Potom vsypte omyté slávky, chvíli restujte a pak podlijte vínem. Povařte, až se odpaří alkohol.

3Potom dosolte, přidejte špetku chilli, pepře a konzervu rajčat, tu propláchněte vodou a opět vylijte do hrnce ke slávkám. přikryjte pokličkou a ještě chvíli povařte.

4Těstoviny dejte do vroucí osolené vody a vařte podle návodu. Čerstvá pasta se vaří jen pár minut. Hotové těstoviny sceďtte a zakápněte olivovým olejem. Rozdělte na talíře a přidejte porci slávek včetně vývaru s rajčaty. Posypejte nasekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.