Rohlik.cz

Pečené jáhly se švestkami a mákem

Pečené jáhly se švestkami a mákem
  • Linda
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Voní po babím létě a chutnají jako slunečný podzim.

Postup:

1Jáhly několikrát propláchněte vroucí vodou a uvařte ve 200 ml rostlinného mléka doměkka. Promíchejte s mákem, skořicí a mandlemi. Jáhly by měly být dostatečně sladké díky rozinkám a zralým švestkám, ale případně je můžete dosladit sirupem či cukrem dle libosti.

2Takto připravenou směs rozdělte do dvou zapékacích misek. Každou z nich zakápněte 3 lžícemi mléka, aby se vršek příliš nevysušil. Navrch vyskládejte pár švestkových měsíčků, dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut. Jíme ještě teplé, anebo klidně na druhý den k snídani.

3recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.