Rohlik.cz

Kořeněné krůtí medailonky se šafránovým kuskusem

Kořeněné krůtí medailonky se šafránovým kuskusem

2 ×

Maso nebo zeleninu? Nejlépe oboje a to v této vyvážené variantě spolu se šafránovým kuskusem. Zeleniny si navíc můžete přidat, kolik se vám zlíbí. Až ochutnáte maso, budete váhat, zda si spíše nepřipravíte ještě další vypečený kousek

Postup:

1Maso rozřízněte na menší plátky. Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.

2Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.

3Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách. Poté vložte do trouby rozehřáté na 200 ˚C na 7 minut.

4Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky. Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem. Přidejte najemno nasekaný česnek, osolte.

5Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte. Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.

6Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.

7Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.