Rohlik.cz

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Zpracujte sezónní zeleninu. Lečo vám bude chutnat samotné z hrnce, s pečivem nebo jako příloha k masu.

Postup:

1Jako první si pokrájejte veškerou zeleninu. Cibuli na proužky,česnek na tenké plátky, papriky a rajčata na kousky.

2Na másle si osmahněte cibulku až zesklovatí, přidejte česnek, potom papriky a opékejte 2 až 3 minutky, než začne po okrajích mírně zlátnout.

3Přidejte nakonec pokrájená rajčata, osolte, opepřete, přidejte sušené nebo čerstvé bylinky a smažte ještě minutu.

4Lečo promíchejte, ochutnejte, zda je potřeba ještě dokořenit. V misce rozmíchejte vaječné žloutky a přilijte je k zeleninové směsi. Rychle promíchejte vařečkou, aby se žloutky nesrazily, ale vytvořily krémovou omáčku.

5Tip: Zeleninu můžete podlít i vývarem nebo bílým vínem. Podávejte s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.