Rohlik.cz

Lentilkový čokoládový mousse

Lentilkový čokoládový mousse
  • 10 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Děti milují čokoládu. Připravte jim krémovou pěnu s Lentilkami.

Postup:

1Hořkou čokoládu rozlámejte na menší dílky a spolu s máslem rozpusťte ve vodní lázni za občasného míchání. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.

2Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a přimíchejte nastrouhanou kůru z pomeranče. Pořádně vychlazenou smetanu a moučkový cukr ušlehejte dotuha.

3Rozpuštěnou čokoládu smíchejte se žloutkovým krémem, poté jemně vmíchejte 1/2 dávky sněhu z bílků a pak zbytek (aby vám pěna nelehla).

4Nakonec přimíchejte smetanu a znovu důkladně promíchejte. Mousse rozdělte do menších misek a nasypte asi tak do 1/3 lentilky. Misky překryjte fólií a dejte do lednice na tři hodiny vyhladit.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.