Rohlik.cz

Polévka z červené čočky s chilli a koriandrem

Polévka z červené čočky s chilli a koriandrem

0 ×

Zeleninové polévky jsou rychlé, výživné a červená čočka je skvěle stravitelná, takže je dobrá na podrážděný žaludek v kocovině i v nemoci, má spoustu rostlinných bílkovin a vlákniny a polévka z ní prý uklidňuje. Mimo to je výborná. Receptů na polévku z červené čočky najdete spoustu, já ji mám ráda s římským kmínem a trochou chilli.

Postup:

1V hlubším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm na jemno nakrájenou šalotku a nožem rozmačkaný česnek. Když trochu změknou, přidejte na kostičky nakrájený brambor a na kolečka nakrájenou karotku, po chvilce přisypte čočku.

2Chvilku vše restujte a zalijte vývarem. Zlehka vařte asi 15 minut, až změkne jak brambor, tak čočka. Vypněte sporák a polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Přidejte římský kmín, nasekaný koriandr, osolte, opepřete, přidejte na jemno nakrájenou chilli papričku (nemusí být) a trochu kari, které polévce dodá i výraznější žlutou barvu.

3Polévka poslouží jako skvělá večeře nebo s pečivem i jako vydatnější oběd. Recept najdete na blogu Provinilý lanýž.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.