Rohlik.cz

Čokoládový perník s lentilkami

Čokoládový perník s lentilkami
  • 60 minut
  • 13 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1Troubu předehřejte na 180°C.

2Mouku prosejte přes cedník a smíchejte dohromady s cukrem, kakaem, solí, kypřícím práškem, skořicí a práškem do perníku. Vejce prošlehejte s mlékem a smíchejte se sypkou směsí. Potom přidejte olej a nastrouhanou kůru z omytého, chemicky neošetřeného citrónu.

3Těsto vlijte do vymazaného pekáčku vysypaného moukou a dejte péct. Perník pečte 30–40 minut při 180°C.

4Hotový perník vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Mezitím si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, do které přilijete smetanu a olej. Vše pečlivě rozmíchejte. Hotovou polevou namažte perník a posypte lentilkami.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.