Rohlik.cz

Čokoládový fondánt s lentilkovou zakysanou smetanou

Čokoládový fondánt s lentilkovou zakysanou  smetanou
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Zachutná nejen malým, ale i dospělým.

Postup:

1Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a vymíchejte do hladké lesklé hmoty. V misce smíchejte cukr s moukou, kterou postupně přisypte do čokolády smíchanou s vejci.

2Do šesti vymazaných a moukou vysypaných formiček nalijte těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C. V troubě pečte asi 8 minut. Praxe ukáže kolik by to mělo přesne být, každá trouba peče trochu jinak. Okraje by měly být upečené , ale střed stále tekutý.

3Hotové fondány po cca 2 minutách odležení vyklepněte na talíř a ještě horké podávejte se zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s lentilkami. Nakonec můžete ozdobit snítkou máty a posypat moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.