Rohlik.cz

Špenátový quiche

Špenátový quiche
  • 70 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Slaný koláč má spoustu variací, ale se špenátem je naprosto dokonalý. Chutná výborně jak teplý, tak i studený.

Postup:

1Smíchejte mouku se solí a zapracujte pomocí prstů kousky změklého másla a poté přidejte jedno vejce. Je-li třeba, přilévejte po lžících studenou vodu. Vyhnětejte vláčné těsto. Hotové ho zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladničce. Použijte koláčovou formu (průměr 22 cm) s nepřilnavým povrchem, nebo ji vyložte pečícím papírem a těsto do ní přesuňte. Důkladně zamáčkněte okraje k hranám a dno propíchejte vidličkou.

2Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si náplň. Do mísy rozklepněte zbylá vejce, přidejte smetanu, mléko, strouhaný parmazán, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.

3Pokud použijete rozmrazený špenát, je potřeba jej nechat okapat a vymačkat přebytečnou vodu. V případě, že máte čerstvý špenát, stačí ho důkladně propláchnou a spařit horkou vodou. Poté ho sceďte a opět vymačkejte přebytečnou vodu.

4Špenát rovnoměrně rozprostřete na koláč, ozdobte kostičkami nakrájeného Brie a zalijte vaječnou směsí. Nakonec dochuťte muškátovým oříškem. Quiche pečte 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.