Rohlik.cz

Bezlepková bábovka s Nutellou

Bezlepková bábovka s Nutellou
  • 90 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Honí vás mlsná, ale vadí vám lepek v tradičním pečivu? Upečte si tuto sladkou bábovku v bezlepkové úpravě.

Postup:

1Předehřejte troubu na 200°C (horní a spodní ohřev). Máslo, cukr, sůl, semínka z vanilkového lusku a vajec vyšlehejte do načechraného objemu.

2Smíchejte mouku s práškem do pečiva a za stálého míchání přidávejte do načechrané směsi alespoň 2 minuty.

3Formu vymažte, vysypte a nalijte do ní více než polovinu těsta. Nutellu s rumem a se zbývající částí těsta nalijte na světlé těsto do formy. Vidličkou tvořte v těstě svislé kruhy, vznikne vám tak typický vzor, ve kterém jsou vrstvy smíšené.

4Pečte v dolní třetině 60 minut.

5TIP: Jak zjistit, zda je bábovka propečená? Píchněte špejlí do těsta – pokud zůstane suchá, je bábovka hotová!

6Recept nám poskytla bezlepkomanie.cz.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.