Rohlik.cz

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

0 ×

Šťavnatá porce salátu doplněná čerstvě upečeným chlebem vám zpříjemní teplé večery u sklenky vína. Nestrávíte s jeho přípravou dlouhou dobu a ve zbytku času si můžete pochutnávat na této zdravé chutné večeři.

Postup:

1Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vložte vejce do misky se studenou vodou.

2Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce smíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte a přidejte řepu.

3Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijte zbytkem zálivky, posypejte semínky a řeřichovými klíčky.

4Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.