Rohlik.cz

Pečený lilek s rajčaty

Pečený lilek s rajčaty
  • Linda
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Vhodný jako předkrm nebo lehká zeleninová večeře.

Postup:

1Lilek nakrájejte na 1 centimetr silná kolečka a z obou stran ho posolte, aby se vypotil. Přebytečnou vodu odsajte papírovou utěrkou, z vrchní strany vytvořte pomocí nože mřížku a potřete ho pestem. Pečete v troubě vyhřáté na 200 stupňů nejprve 10 minut. Mezitím si připravte zbytek ingrediencí. Rajčata zbavte vodnatých středů a nakrájejte nadrobno, stejně tak šalotku a česnek.

2Směs dochuťte balsamicem, oreganem, tymiánem a pepřem. Jakmile je lilek předpečený, vyndejte ho z trouby a navrstvěte na něj rajčatovou směs. Posypejte dýňovými semínky, která budou ve finále nádherně vonět a křupat, a vraťte ho na dalších pět minut do trouby. Vhodný jako předkrm, přílohu, nebo klidně jako hlavní jídlo.

3Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.