Rohlik.cz

Pečené miniburgery se zelným salátem

Pečené miniburgery se zelným salátem
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Pečené hovezí burgery zůstávají šťavnaté uvnitř a vychlazený zelný salát je osvěžující.

Postup:

1Mrkev a zelí nasekejte na co nejtenčí proužky, přidejte rozinky, pokapejte citrónem, smíchejte s jogurtem a majonézou. Dle chuti opepřete. Než si připravíte burgery, nechte salát vychladit v lednici.

2Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Mleté maso smíchejte v míse s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením, solí, petrželkou a strouhankou. Důkladně promíchejte prsty, hmota by se neměla příliš lepit. V ruce vytvarujte miniburgery a přendejte je na pečící papír na plech. Pokapejte je olivovým olejem a pečte 20 minut, až budou dohněda. Pečené burgery jsou zdravější variantou oproti smaženým, navíc jsou vážně dobré a šťavnaté uvnitř.

3Podávat můžete posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.