Rohlik.cz

Jednoduchá žemlovka

Jednoduchá žemlovka
  • Linda
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Nezapomenutelný dezert našich babiček, kdy nevěděli, co se zbylými rohlíky.

Postup:

1Jablka nakrájejte na tenké plátky a ve velké míse promíchejte se zbytkem ingrediencí.

2Rohlíky nakrájejte na asi jeden centimetr silná kolečka, která namočte do oslazeného mléka a pečlivě vyskládejte na dno zapékací mísy (použijte např. formu o velikosti 26×11cm, aby byla žemlovka spíše vysoká). Spodní vrstva by měla být hezky pevná, bez mezer.

3Na první vrstvu pečiva pak přijdou jablka. Postup ještě jednou zopakujte a vše završte poslední vrstvou rohlíků, které na závěr pomažte margarínem.

4Žemlovku pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, přibližně 40 minut. Před podáváním štědře pocukrujte moučkovým cukrem. Baštit ji můžeme buď ještě teplou, anebo klidně až na druhý den, je výborná i studená.

5O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.