Rohlik.cz

Cuketky s quinoovou nádivkou

Cuketky s quinoovou nádivkou
  • Linda
  • 35 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Kulatá cuketa se výborně hodí k plnění a zapékání.

Postup:

1Quinou propláchněte, zalijte vodou a v zakrytém rendlíku přiveďte k varu. Teprve poté stáhněte teplotu na minimum a nechte dusit tak dlouho, dokud na povrchu nezpozorujete žádnou tekutinu. Rendlík odstavte a quinou nechte ještě deset minut dojít pod pokličkou.

2Mezitím odřízněte vršek cuketek a lžičkou vydlabejte dužinu.

3Hotovou quinou dochuťte kořením, worcesterovou omáčkou a octem. Následně promíchejte s utřeným česnekem, kapary a slunečnicovými semínky. Cuketa je sama o sobě dost mdlá zelenina, a tak je dobré nádivku nepodceňovat. Sluší jí nejen kapary, ale i sušená rajčata, olivy nebo nakládané cibulky.

4Připravenou směsí naplňte cuketky, které na závěr ještě trochu pokapejte olivovým olejem a posypejte semínky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut.

5O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.