Rohlik.cz

Fit svíčková

Fit svíčková
  • 150 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Kdo tvrdí, že svíčková je kalorická bomba a musí být vždy ze smetany..?

Postup:

1Nakrájejte cibulku na jemno a osmahněte na pánvi na trošce olivového oleje. Když je hotová, přidejte na pánev maso a ze všech stran nechte zatáhnout (20 s z každé strany).

2Do pekáče dejte kapku olivového oleje, přidejte osmahnutou cibulku, kořenovou zeleninu a doprostřed uložte maso, posypejte kořením a dejte péct do trouby na 150°C na 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlévejte horkou vodou.

3Oloupejte si brambory a uvařte je doměkka. Potom je rozšťouchejte vidličkou a přidejte namleté ovesné vločky, 1 vejce a sůl. Z těsta uplácejte knedlíky, které vložte do vroucí vody a vařte cca 10 minut. Aby měly knedlíky krásný tvar, po uvaření je zabalte do potravinářské folie nebo pečícího papíru a dejte do ledničky.

4Když je maso dopečené, vyndejte jej z pekáče a zeleninu přendejte do misky, přidejte 125 ml rýžové smetany a rozmixujte. Podle hustoty omáčky přidejte kokosové mléko (cca 150 ml).

5Recept pro nás ve spolupráci s Alpro připravila Verča z blogu "Fit Veronika"http://ww­w.fitveronika­.cz/.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.