Rohlik.cz

Ovocný závin s vanilkovou omáčkou

Ovocný závin s vanilkovou omáčkou
  • Linda
  • 45 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Křehký s jablkovo-rebarborovou náplní a vanilkovým krémem.

Postup:

1Jablko, jahody a rebarboru nakrájejte na co nejmenší kousky, promíchejte a dochuťte skořicí s cukrem. Listové těsto rozbalte a jeho prostřední podélnou část posypejte strouhaným kokosem. Na něj navrstvěte směs ovoce.

2Těsto zabalte jako štrůdl a přendejte na pečicím papírem vyložený plech, spojem dolů. Na vrchní straně udělejte několik příčným zářezů, pomašlujte směsí mléka a margarínu a pečete v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.

3Mezitím si připravte vanilkovou omáčku. V mandlovém mléce rozmíchejte pudingový prášek (případně kukuřičný škrob), cukr a vanilku. Směs přelijte do rendlíčku a přiveďte k varu. Jakmile začne krém houstnout, zašlehejte do něj vanilkový dezert, odstavte a nechte trochu vychladnout.

4Hotový závin pocukrujte moučkovým cukrem, nakrájejte a jednotlivé porce přelijte ještě teplou vanilkovou omáčkou.

5Recept ve spolupráci s Alpro pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.