Rohlik.cz

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Recept pochází původně z oblasti Říma a Neapole. Je to vlastně takové "co dům dal".

Postup:

1Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny al dente.

2Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmahněte nožem zmáčknuté stroužky česneku, natrhané ančovičky, capari a nakrájené olivy.

3Po chvilce přidejte nakrájenou feferonku, sušená rajčata a nechte rozvonět. Česnek vyjměte a vyhoďte. Podlijte bílým vínem, restujte cca 5 minut, aby se vyvařil alkohol. Přidejte rozpůlená cherry rajčátka a povařte.

4Nakonec vmíchejte uvařené a okapané těstoviny. Vodu z těstovin nevylévejte, můžete jí těstoviny podlít. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.