Rohlik.cz

Mini Pavlova s rybízem

Mini Pavlova s rybízem
  • 50 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Lehounký letní dezert, kterým oslníte každou návštěvu.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 150°C. Připravte si plech vyložený pečícím papírem, na rubovou stranu si předkreslete 10 koleček s rozestupy mezi sebou. Pavlovy se vám tak budou snadněji tvarovat.

2Prosejte moučkový cukr a vydlabejte polovinu vanilkového lusku. Zrníčka vanilky smíchejte s moučkovým cukrem.

3K vaječným bílkům přidejte špetku soli a šlehačem vyšlehejte do tuhého sněhu. Postupně přidávejte po lžících moučkový cukr s vanilkou, škrob a nakonec po kapkách ocet. Dobře vyšlehaný sníh na Pavlovy, tvoří tzv. špičky.

4Vyšlehaný tuhý sníh naplňte do cukrářského sáčku a pomocí zdobítka tvarujte kolečka na pečící papír, která vrstvíte do výšky. Nejdříve vyplníte dno a následně tvarujete obvod mini Pavlovy.

5Plech vložte do trouby, snižte teplotu na 120°C a pečte cca 45 minut na spodní mřížce. Během pečení kontrolujte, zda vám sníh nehnědne. Pokud ano, snižte teplotu v troubě. Pavlova má být svrchu upečená dokřupava, ale uvnitř stále vláčná. Po dopečení nechte vychladnout v troubě.

6Vychladlé mini Pavlovy naplňte ušlehanou šlehačkou a zdobte rybízem, nebo jiným ovocem. Ihned podávejte.

7Tip: Na závěr můžete Pavlovu ještě přelít ovocným sirupem nebo džemem rozpuštěným v troše horké vody.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.