Rohlik.cz

Rybízový koláč se sněhem

Rybízový koláč se sněhem
  • 30 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Sladký sníh z bílků se skvěle doplňuje s jemně nakyslou chutí rybízu. Neodoláte.

Postup:

1Předehřejte troubu na 180 stupňů. Mezitím smíchejte máslo, cukr i vanilkový cukr, 3 vejce, hladkou mouku dohromady. Přidejte 4 velké lžíce zakysané smetany a vypracujte hladké těsto.

2Těsto přendejte do koláčové formy. Formu můžete vymazat máslem, aby se těsto nepřichytilo. Dejte péct do trouby na deset minut. Smíchejte očištěný rybíz se zbytkem zakysané smetany a doslaďte, pokud ho chcete mít sladší.

3Ze zbylých vajec oddělte bílky a ty našlehejte společně s 5 lžícemi cukru do tuhého sněhu. Na mírně předpečený korpus naneste rybízovou směs a zakryjte sněhem. Koláč vraťte do trouby na nižší úroveň, aby se těsto zespodu dobře dopeklo a sníh jemně zezlátnul. Pak už jen čekat než vychladne a můžete se do něj pustit :)

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.