Rohlik.cz

Rybízový koláč

Rybízový koláč
  • 40 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Jemně nakyslá chuť rybízu jde skvěle dohromady se sladkým korpusem.

Postup:

1Z bílku si vyšlehejte tuhý sníh, mouku smíchejte s práškem do pečiva, změklé máslo utřete s tvarohem a žloutky zase s cukrem.

2Mouku postupně přimíchejte ke žloutkům a tvarohu a jako poslední přidejte sníh a vypracujte ze směsi těsto. Těsto rozprostřete do vymazané koláčové formy a poklaďte jeho povrch rybízem.

3Pečte ho v předehřáté troubě na 160 stupňů dozlatova. Otestujte špejlí, zda je těsto propečené i zespoda. Podávejte ho klidně ještě za tepla s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.