Rohlik.cz

Rumpsteak na Grilu

Rumpsteak na Grilu
  • 65 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Steak je jednoznačným testem schopností každého mistra grilu. Naučíme vás, jak grilovat plátek masa, který bude křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř – prostě perfektní steak.

Postup:

1Celý hovězí kus Rumpsteaku krájíme na 3 – 4 cm široké steaky, z lehka je pomažeme olejem, dle způsobu ochutíme hrubozrnnou solí a pepřem buď před tepelnou úpravou nebo až po grilování.

2Rozpálíme gril na 200°C, rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme kouskem slaniny nebo špeku. Vložíme na rozpálený rošt grilu Rumpsteak a grilujeme po dobu 4 – 6 minut, dle velikosti masa a stupni propečení. Rumpsteak na grilu nedoporučujeme příliš vysušovat, ztratíte tak jeho výraznou chuť a štávu.

3Grilované maso vložíme na předem vyhřátý talíř a než se do něj pustíme počkáme 3 – 4 minutky na rozvolnění šťáv.

4Servirujeme s grilovanou bagetou potřenou bylinkovým máslem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.