Rohlik.cz

Domácí ravioly s ricottou a špenátem

Domácí ravioly s ricottou a špenátem
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Připravte si doma italskou klasiku.

Postup:

1Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.

2Špenát spařte krátce ve vodě, nechte okapat a poté nasekejte. V míse ho smíchejte s ricottou a vaječným žloutkem, dochuťte strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.

3Odležené těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Buď si při tvoření raviolů pomozte formou nebo je tvarujte ručně, což je o něco pracnější, ale dosáhnete stejného výsledku.

4Na jeden díl těsta rozprostřete lžící hromádky náplně se stejnými rozestupy. Těsto mezi kopečky náplně pomažte rozšlehaným vejcem, přikryjte zbylým plátem těsta a rukama důkladně přimáčkněte kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek.

5Vzniklé ravioli vykrajujte nožem nebo rádýlkem. Ravioly uvařte ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte pár lístků šalvěje a uvařené ravioli, zasypejte strouhaným parmazánem, promíchejte a servírujte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.