Rohlik.cz

Šťavnatý kuřecí řízek

Šťavnatý kuřecí řízek
  • 135 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Kdo by nemiloval smažený řízek s chlebem a okurkou. Přijde vhod i na cestách za dovolenou.

Postup:

1Kuřecí prsa bývají suchá, proto je předem alespoň na dvě hodiny dejte odležet v marinádě do lednice. Nejdříve si maso seřízněte podélně na dva plátky. Osolte z obou stran, zakápněte citronem a dejte do misky s bílým jogurtem. Maso v něm obalte ze všech stran. Překryjte fólií a dejte odpočinout. Maso díky tomu zkřehne a nasaje vlhkost.

2Řízky vyjměte po odležení, zklepejte přebytečný jogurt a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vejci (můžete do něj zašlehat trochu mléka) a nakonec ve strouhance.

3Takto připravené řízky smažte v dostatečné vrstvě oleje dozlatova. Na ubrousku nechte odsát přebytečný tuk.

4Tip: K řízků s eskvěle hodí bramborová kaše, hranolky, nebo ho zabalte na cesty do chleba.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.