Rohlik.cz

Cizrnový falafel se zeleninou a kuskusem

Cizrnový falafel se zeleninou a kuskusem
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Lehký vegetariánský oběd do práce nebo na cesty.

Postup:

1Kuskus zakápněte olejem, poprašte kurkumou, důkladně promíchejte, aby se obalil. Potom zalijte horkou vodou, zakryjte pokličkou a nechte stát stranou. Kuskus zvláční a nasákne vodu. Do horkého přidejte ještě kousek másla na zjemnění a sůl dle chuti.

2Falafel: Cizrnu slijte, propláchněte a nechte okapat. Společně s koriandrem, šalotkou, česnekem a olejem pak rozmixujte (ne úplně dohladka, cílem není hummus, větší kousky ničemu neuškodí). Směs dochuťte sezamem a kořením, přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte alespoň chvilku odležet v lednici.

3Z cizrnové směsi vytvarujte malé kuličky, které opečte dozlatova na teflonové pánvi bez tuku. Pokud je nechcete smažit vyloženě ve fritéze, je lepší olej při smažení vynechat, jinak by se mohl falafel rozpadnout.

4Podávejte s kuskusem, nastrouhaným zelím, jarní cibulku a zakápnuté limetkou.

5Na svačinu nakrájejte okurku a feta sýr.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.