Rohlik.cz

Losos s batáty, avokádový sendvič a zelenina s ajvarem

Losos s batáty, avokádový sendvič a zelenina s ajvarem
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

S jídlem s sebou už na cestách nebo v práci hladovět nebudete.

Postup:

1Jako první si připravte batátové hranolky, trvají nejdéle. Batáty oloupejte a nakrájejte na stejně velké špalíčky. V míse je zakápněte olejem, osolte a opepřete, rovnoměrně obalte a vyskládejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při 180°C dokřupava.

2Lososa osolte, opepřete, poprašte bylinkami a zakápněte citronem. Dejte péct k hranolkům dozlatova.

3Než se dopeče ryba a batáty, připravte si sendviče. Uvařte vejce natvrdo a oloupejte ho. Na plátek chleba nebo krekry vyskládejte pokrájené avokádo, osolte, opepřete a přidejte rozpůlené vejce.

4Papriku a okurku nakrájejte na proužky, vyskládejte do misky a přidejte 2 lžíce ajvaru. Tak si vystačíte při nabírání i bez lžičky, nebo ajvar přendejte do malé skleničky.

5Praktické krabičky na jídlo máme tady.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.