Rohlik.cz

Kuře s hráškovým pyré, řecký salát a ovocný jogurt

Kuře s hráškovým pyré, řecký salát a ovocný jogurt
  • 35 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Sbalte si na cesty jídlo od rána až do oběda. Maso vás zasytí na delší dobu, než kupované bagety.

Postup:

1Celá příprava se dá zvládnout kolem půl hodinky. Začněte tím, že dáte péct kuřecí stehno. Zakápněte ho olejem, solte, opepřete ho a poprašte mletou paprikou. Dejte péct dozlatova.

2Hráškové pyré je extra rychlé. Mražený hrášek zalijte horkou vodou, vařte cca minutu dvě, aby se hrášek nerozvařil a potom ho sceďte. Osolte, opepřete, přidejte kostičku másla a tyčovým mixérem rozmixujte na pyré. Konzistenci takovou, jakou máte rádi.

3Mezitím si pokrájejte zeleninu na salát. Cibuli na proužky, očištěnou papriku, okurku na kousky. Zakápněte olivovým olejem, promíchejte, přidejte olivy a navrch rozdrobte feta sýr. Solit již nemusíte, sýr je dostatečně slaný sám o sobě.

4Do uzavíratelné sklenice navrstvěte jogurt a čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti. V receptu jsme použili rozmrazené třešně, které jogurt osladí i bez přidání dalšího cukru. Do jogurtu můžete navíc přidat např. oříšky nebo chia semínka.

5Cestovní krabičky na jídlo máme tady.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.